Logo

 

Mervi Niemi

koulutussuunnittelija, eläintenkouluttaja (AT)

p. 050 375 5615
etunimi.sukunimi@elainkoulutuskeskus.fi

Eläinten kouluttamisen saralla parhaita kouluttajia ovat olleet eläimet, joita olen elämäni aikana kohdannut. Erityisen kiinnostukseni kohteena ovat koirat ja hevoset, vaikka kokemusta muidenkin eläinlajien kouluttamisesta on.

Tietoa ja osaamista olen ehtinyt 20 harrastusvuoden aikana hakea lukuisilta yksittäisiltä luennoilta, sekä koulutustekniikan kursseilta eli ns. kanakursseilta. 

Mervi Niemi

 

Koiraurheilulajeista osaamiseni keskittyy IPO:n ja hajutyöskentelyn kouluttamiseen. Käsitykseni hajutyöskentelyn kouluttamisesta nojaa mm. HundCampukselta Ruotsista saamaani tietoon ja siihen perustuviin hyviin kokemuksiin. Oppia on tullut ammennettua myös monista alan ammattilaisten erikoistsintäseminaareista (mm. Ilkka Hormila, Esa K. Viitala, Adee Schoon, Ruud Haak, Paola Prada). Koska haluan saavuttaa kokonaisvaltaisen ymmärryksen koirasta eläimenä, olen suorittanut Amiedulla koirahierojaopinnot, sekä pyrkinyt perehtymään myös ruokintaan ja valmennusfysiologiaan.

 

Hevosta olen opiskellut oman hevosen kanssa lähinnä Tuire Kaimion ja Sanni Bachmannin (Ratsastusakatemia) kursseja käyden.

Ammatillisen osaamiseni perustan muodostaa aikuiskasvatustieteen opinnot; kasvatustieteiden kandidaattina olen saanut pedagogiset valmiudet sekä suunnitella kursseja että opettaa. Vaikka olenkin "vain" kandi, olen tehnyt pro gradu -tutkielman organisaatioiden kehittämisestä.

Ammatillisen koulutuksen puolella olen kehittänyt asiantuntijuuttani suorittamalla Amiedussa vuonna 2011 eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläintenkouluttaja. Näyttötutkintomestarin koulutusohjelman suoritin Haaga-Heliassa 2009, ja olen siis näyttötutkintomestari. Koulutus antoi pätevyyden näyttötutkintojen kehittämiseen, järjestämiseen ja ammattitaidon arviointiin ja toiminkin näyttötutkintojen arvioijana lähinnä pääkaupunkiseudulla.

Yhdistystoimintakaan ei ole vierasta; olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen, sekä toimin Nose Work Finland ry:n puheenjohtajana  sen kaksi ensimmäistä toimintavuotta 2015 ja 2016.

Tutustu myös henkilökohtaiseen blogiini HirmuMyrskynSilmässä

 

Saamaani palautetta syksyn 2017 luennoilta: 

"Paikan päällä on todella laadukkaat luennot jotka helppo ymmärtää."
"Mahtava tyyli opettaa."
"Mervi on loistavan suorasukainen. Puhuu asioista oikeilla nimillä. Opetusta helppo seurata :) "
"Kiitos hyvistä luennoista, hyvä ja hauska tapa luennoida, sekä paljon käytännön esimerkkejä!"
"Plussaa runsaasta videomateriaalista ja hyvistä käytännönesimerkeistä teorian tukena!"


Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy

Y-2102991-0


Mervi Niemi

 Mervi Niemen esittely

 050 375 5615

 mervi.niemi @ elainkoulutuskeskus.fiSocial

Asiakaspalvelut

 010 421 8100 arkisin kello 9-16

(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min, sis. alv 24 %)

 asiakaspalvelu @ elainkoulutuskeskus.fiTALOUSHALLINTO

Tmi Tili-Tenhovalo,
Anne-Mari Tenhovalo

Vanha Hommaksentie 4,
02430 Masala

 044 996 7490, fax (09) 884 5287

 anne-mari.tenhovalo @ nbl.fi

© Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy | ♡ with love & design by adovet oy