Oppimispsykologian jatkokurssi - teemana hevonen (4 op)

Jatkokurssi on tarkoitettu ”Oppimispsykologian perusteet – teemana hevonen” -verkkokurssin suorittaneille. Peruskurssilla on harjoiteltu oppimispsykologian peruskäsitteiden tunnistamista ja jonkin käytöksen perusopetusta. Jatkokurssilla koulutusta jatketaan kohti pidemmälle vietyjä suorituksia.

Kurssilla rakennamme jo olemassa oleville käytöksille kestoa ja koulutamme niitä kohti sujuvaa toimintaa, eli vaihetta, jolloin osaaminen on jo hyvin vakiintunutta. Tällöin liike voidaan suorittaa luotettavasti ja vain kouluttajan pyynnöstä. Tämä on paitsi tärkeää turvallisuuden kannalta toimiessamme isojen eläinten kanssa, myös monen harrastuslajin vaatimus.

Kurssilla harjoitellaan lisäksi erilaisten liikkeiden yhdistämistä toisiinsa, eli käytösketjujen rakentamista. Kurssilla tutustutaan myös erilaisiin tapoihin opettaa hevoselle siedättymistä ja tottumista uusiin ja jännittäviin asioihin, mikä on arkipäivää pakoeläinten käsittelyssä.

Opiskelijat voivat sangen joustavasti ja turvallisuusnäkökohtien puitteissa itse päättää, minkälaisia asioita he kurssin aikana kouluttavat. Emme kuitenkaan suosittele tavoitteelliseen ratsastamiseen liittyvien käytösten muokkaamista.

Jatkokurssi pitää peruskurssin tapaan sisällään oheismateriaalien pohjalta suoritettavia tehtäviä sekä käytännön harjoittelua oman hevosen kanssa. Kurssi ei ole missään vaiheessa yksinopiskelua, vaan omatoimisesti toteutettava harjoittelukin tapahtuu verkkoympäristön välityksellä yhdessä opettajien ja kurssitovereiden kanssa.

Kurssin kesto on 10 viikkoa ja laajuus on 4 op (yksi opintopiste vastaa laskennallisesti noin 27 tunnin työpanosta). Opiskelijat saavat suorituksistaan laadullisen, kirjallisen arvioinnin ja lopputodistuksen. Kurssi suoritetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina, eli opiskelu onnistuu esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella.

Perus- ja jatkokurssi eivät sellaisenaan vielä vastaa varsinaisten koulutusohjelmiemme perusopintojen osia, mutta halukkaat voivat myöhemmin täydentää opintojaan koulutusohjelmiemme modulin 1 tasolle suorittamalla tarvittavat lisäosat.

Henkilökohtaista ohjausta

Ohjaajat kommentoivat kunkin opiskelijan tehtäviä henkilökohtaisesti kurssin aikataulun puitteissa neljästi viikossa. Opiskelu on siis alusta loppuun ohjattua, ei materiaalien itseopiskelua!

Verkko-opintoihin osallistuminen edellyttää internet-yhteyttä ja perustason atk-taitoja.

HUOM! Kurssille osallistumisen edellytys on kurssin "Oppimispsykologian perusteet - teemana hevonen" suorittaminen.

Seuraavan kurssin ajankohta avoin.

OPPIMISPSYKOLOGIAN JATKOKURSSI - TEEMANA HEVONEN (4 op)

Kurssi on tarkoitettu ”Oppimispsykologian perusteet – teemana hevonen” -verkkokurssin suorittaneille.

Vanha Hommaksentie 4,

anne-mari.tenhovalo @ nbl.fi