PERUSOPINNOT
Moduli 1: Eläinten oppiminen ja kouluttaminen (10 op)

Opintojakson jälkeen opiskelija hallitsee eläinten oppimisen perusperiaatteet. Hän ymmärtää mm. klassisen ehdollistumisen, operantin ehdollistumisen, palkkioiden ja rangaistusten merkityksen koulutuksessa, sekä ajoituksen kriteerin ja vahvistetiheyden väliset keskinäiset suhteet. Edelleen opiskelija osaa hahmottaa erilaisia tapoja saada aikaan eläimessä haluttu toiminta.

Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää yleistämisen, vihjeen liittämisen ja ärsykekontrollin periaatteet ja osaa kouluttaa eläimelle yksinkertaisen toiminnon ärsykekontrolliin saakka. Hän ymmärtää myös perustasolla ketjuttamisen ja keston lisäämisen periaatteet.

Opintojakson jälkeen opiskelija osaa laatia kirjallisen koulutussuunnitelman sekä pitää harjoituspäiväkirjaa.

Opintojakso sisältää kuusi (6) lähiopetuspäivää, joista kolmena on käytännön kouluttamista. Opintojaksoon kuuluu myös tiivis, ohjattu työskentely Moodle -verkkoympäristössä (sekä teoriatehtäviä että käytännön harjoituksia). Verkossa työskentely edellyttää internet-yhteyttä ja perustason atk-taitoja.

Lähiopetus/syyskausi 2018:

Moduli 1 Eläinten oppiminen ja kouluttaminen

1.-2.9. teoria
29.9. käytäntö (oma eläin mukaan)
27.10. teoria
24.-25.11. käytäntö (oma eläin mukaan)

lauantaisin työskennellään klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 9-16

Koulutuspaikka: Karapellontie 4 Cb, Espoo

MODULI 1 | Espoo

Eläinten oppiminen ja kouluttaminen (10 op)

Opintojaksolta saat työkalut minkä tahansa eläinlajin käyttäytymisen muokkaamiseen positiivisesti vahvistaen.

Vanha Hommaksentie 4,

anne-mari.tenhovalo @ nbl.fi